Интимно

Ползите от случайния секс

Случайният секс подобрява психичното здраве

28.06.2014г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Лятото е сезонът, в който пътуваме повече, даваме свобода на своите желания и страсти. Често нашите летни ваканции ни оставят топли спомени за слънцето, морето и случайния секс.

Според последни проучвания, случайният секс може да се окаже добър за вас. Вече няма причина да изпитвате вина, след като сте прекарали няколко часа в страстна любов. Изследването е публикувано в Journal Social Psychology and Personality Science. Екип от изследователи от университета в Ню Йорк и Cornell University са проучили 371 студенти.

В своите отговори 42% от запитаните са посочили, че са имали случаен секс поне веднъж в живота си. Проучванията са установили, че тази група студенти, които са се радвали на случайната любов са се чувствали по-добре след секс, в сравнение с останалите.

Свързани статии

Също така тези, които са били привърженици на случайния секс са били с по-ниски нива на стрес и като цяло емоционалното им здраве е било в пъти по-добро.

Според други научни доклади изследвали ползите и вредите на случайния секс, дамите са по-склонни да изпитат оргазъм при случаен секс.

Учените провели тестовете добавят, че „ефектите на случайния секс зависят от степента, до която това поведение се вписва в нечии общи личностни тенденции.“ Ето защо, ако ви се иска да правите случаен и необвързващ секс, дайте свобода на желанията си, но ако нямате желание, просто не го правете.

Коментирай
5 rate up comment 1 rate down comment
Az ( преди 9 години )
и с познат може да се хванат болести! просто се ползват кондоми:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 4 rate down comment
Yordanka Ni Chionnai ( преди 9 години )
Pulni gluposti.Za kakvi polzi stava duma?Da pravish sex s nepoznati,bez da se strahuvash,che mojesh da pipnesh bolest ili AIDS..Az sum protiv.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар