Семейство

Най-честите сънища – какво означават?

Да разгадаем мистиката на съня

16.11.2014г. / 11 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сънищата са една от най-неразгаданите тайни на човешкия мозък. От векове им се придава такава невъобразима мистика, че дори мнозина подкрепят теорията, че сънищата могат да бъдат и пророчески.

От каквото и да са провокирани, сънищата носят своята енергия и често означават много повече, отколкото ние си мислим. Разгадаването им е плод на многогодишни изследвания. Какво означават най-често срещаните сънища?

Падане

Падането означава, че подсъзнателно нещо в живота ви върви в погрешна посока и вие го осъзнавате дълбоко в себе си, но без да си давате ясна сметка за това. Може да се отнася за финанси, взаимоотношения, бизнес или нещо друго. Обикновено тези сънища се срещат при страдащи от депресия.

Смърт или болест

Тези сънища спохождат емоционално наранените или онези, които се страхуват от болката. Това означава, че образно казано, част от вас е починала. Нещо ви мъчи. Подобни сънища са символ на това, че трябва да напуснете някого или нещо в реалния живот.

Голота и секс

Сексуалните сънища са символ на възбуда и потиснато желание. Често те означават желание за интимност и секс. Тези сънища могат да показват също осъзнаване и личностно израстване, мечта или развълнуваност за нов проект. Може също да означава и нетърпение за нов работен ангажимент.

Изневяра

Ако сънувате, че партньорът ви ви изневерява, това може да се превърне в повод да започнете да губите доверието си в него. Сънищата за изневяра обикновено идват от съмнения в реалния свят, които не сте осъзнали напълно.

В капан сте или сте изгубени

Да бъдеш физически затворен в тясно пространство е общ кошмар, който страшно много хора са сънували поне веднъж в живота си. Той символизира неспособност да направите правилния избор в живота или неуспешен опит да избягате от нещо неприятно.

Свързани статии

Падащ зъб

Този сън няма нищо общо с устната хигиена, но показва, че сте казали думи на някого, които не е трябвало да изказвате. Някои експерти свързват сънищата за падане на зъб със страха от остаряване или непривлекателност.

Летене

Ако винаги сте мечтали да летите, нощта е времето, в което да го направите. Обикновено тези сънища са изключително истински и създават усещане за невероятна реалност. Означават още, че търсите начини за промяна, за свобода.

Преследване

Такива кошмари са много мъчителни и създават чувство за невъзможно бягство. Нападателят ви настига все по-настоятелно, а вие не можете да избягате. Да бъдеш преследван в съня обаче е положителен сън, защото означава, че трябва да се изправите срещу нещо в живота си. Така че – спрете да го избягвате!

Изпускате самолета или някакъв друг транспорт

Това е сън, който разкрива неудовлетворените липси в живота. Също така възможностите, които сте пропуснали, а са били важни. Тези сънища се случват най-често, когато трябва да вземете трудно решение.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
1 ( преди 9 години )
Падащи зъби ,изключително реално ако е ,означава смърт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
### ( преди 9 години )
ot kakto imam problemi sas sarceto ne sam sanuvala ...ili e vednaj na godina ,,,, izpitvam permanentna umora , i zaspivam dalboko , kato otse4ena , Nikakvo miasto za sani6ta ,,,,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар