Интимно

Как узрява голямото „Обичам те“ във времето

На четвъртия месец от връзката – „Дали да не пробваме нова поза в леглото?“

14.03.2015г. / 12 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Това, което вълнува всеки влюбен е има ли подходящ момент, в който да каже на своята половинка „Обичам те!“. Няма точна формула, тя е индивидуална при всеки. Но желанието, както и силата на думите, узряват във времето.

Според психолози и сексолози любовната тръпка и еуфория продължава между шест месеца и две години. Това е и достатъчен период, в който „Обичам те!“ се превръща в нещо голямо. Вижте как силата на тези красиви думи съзрява във времето.

До третия месец от връзката – „Интересно ми е с теб.“

В първите седмици и до третия месец, влюбените се чувстват еуфорично. Все още са на етап опознаване, впечатляване, откриване на общи черти помежду им и т. н. Всеки се чувства добре, окрилен от любовта, има нова интересна случка в живота си, която иска да разучава всяка минута.

На четвъртия месец от връзката – „Дали да не пробваме нова поза в леглото?“

Когато голямото „Обичам те“ узрява във времето, то се нуждае от доверие. Доверие не само да споделяте своите страхове, мечти, ежедневни проблеми, но и тези малки тайни, които се наричат сексуални желания.

Моментът, в който ние споделяме какво бихме искали да получим и дадем в секса е доверие. Ние сме сигурни в партньора до себе си и не изпитваме срам или страх от копнежите си.

На петия месец от връзката – „Ти си важен за мен.“

Еуфорията се усеща все повече, но започвате да гледате на човека до себе си като нещо, от което се нуждаете всекидневно. Разбирате важността на това да имате личност в живота ви, която да му придава смисъл.


На шестия и седмия месец от връзката – „Чувствам се чудесно с теб и искам да ти доверя и най-големите си тайни.“

На този етап от любовната връзка започвате да откривате редица положителни промени, които са настъпили в живота ви. Някак неусетно човек се променя, когато има любов в живота си. Става по-организиран, позитивен, обръща голямо внимание на външния си вид, мотивира се да постига повече, по-работоспособен е и т. н.

Откривайки промяната в себе си, чувствата към половинката стават по-силни. Имате нужда да разговаряте повече, да споделяте стари случки от живота ви, може би скрити тайни.

На осмия и деветия месец от връзката – „Ти си истински приятел.“

Във времето до деветия месец от връзката ще има много ситуации, в които всеки ще може да види дали наистина може да разчита на партньора до себе си, не само в хубави, но и в лоши моменти.

За това време ние изграждаме и комуникация помежду си. Ако комуникацията не е добра, влюбените не успяват да разговарят достатъчно и като най-добри приятели и затова имат малко време да поправят тази грешка. Лошата комуникация на по-късен етап е трудна за коригиране. Време, в което всеки си дава сметка дали може да каже „Да, той е най-добрият ми приятел.“

Първата година от връзката – „Ти си моят свят.“

Годината мина неусетно бързо. Любовта е по-зряла, все още има тръпка помежду ви, когато се погледнете без думи. Първото „обичам те“ прозвуча някъде преди седмици, месеци, но то не бе така силно.

Чувствате се комфортно във връзката и продължавате напред. Не може да си представите как би изглеждал животът ви без партньора.

Свързани статии

Втората година от връзката – „Ти си моето бъдеще.“

Настъпва втората година, за която казват, че слага край на еуфорията. Да, с партньора ще се привличате на едно друго ниво.

Желанието, което изпитвате един към друг не е само сексуално. „Просто секс“ сега вече е прераснало в правене на любов. Изградили сте някакво доверие помежду ви, усеща се хармония и плановете за създаването на нещо голямо помежду ви са реални.

Когато казвате „Обичам те“, думите звучат различно в сравнение с преди. Има плътност, има сила, смисъл, които никой не може да ви отнеме.

Разбира се не всички двойки стигат до узряването на тези думи. Някои се разделят още в началото или на първата година. Но винаги има някой някъде където чака, за да чуе вашето голямо „Обичам те!“.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
3 rate up comment 5 rate down comment
Чардака ( преди 9 години )
9 rate up comment 1 rate down comment
Анонимна ( преди 9 години )
Първото ,,Обичам те!,, трябва да се каже лично и насаме, по-възможност гледайки обекта на любовта ви в очите. И когато сте готови да го кажете. После вече можета да го казвате винаги, навсякъде и по всякакъв начин. Аз, например, обичам да го пиша в SMS-и с картинки.:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 9 години )
ako govorim za savsem li4en plan , az si 4akam liubim 4ovek za tezi dumi i vsi4ko s koeto sa svarzani . No pak kazvam v savsem li4en plan i ot to4no edin 4ovek < A ne s talkuvania i nameci i poslania i prepratki
отговор Сигнализирай за неуместен коментар