Свободно време

Личност според цвета на очите

Хората със светлокафяви, средно до много тъмнокафяви очи се характеризират със привлекателност и увереност

07.05.2015г. / 16 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Казват, че очите са прозорец към душата на човек. Вглеждайки се дълбоко в тях, можем да разкрием много за личността, която е пред нас, за нейните емоции и чувства. Вижте какво се крие зад различните цветове очи.

Черни очи

Черните очи се срещат изключително рядко. Те се свързват с нощта, мистерията и интуицията. Хората с черни очи са изключително отговорни, но и малко потайни. Трудно се доверяват и трудно започват приятелства и връзки.

Веднъж открили своя партньор или приятел, са изключително лоялни. За притежателите на черни очи е характерно, че са трудолюбиви, почти винаги гледат на живота оптимистично и знаят как да дадат най-доброто от себе си.

Кафяви очи

Най-често срещаният цвят на очите е кафявият. Хората със светлокафяви, средно до много тъмнокафяви очи се характеризират с привлекателност и увереност. За тях е характерно и че са изключително креативни, независими, грижовни и винаги са готови на предизвикателства в живота.

Обичат да бъдат близо до природата, а тяхната увереност често им помага да преминат с лекота през трудните моменти в живота. Ако в любовта откриете партньор с кафяв цвят на очите, знайте че срещу себе си имате човек, който е готов да се бори за любовта ви, любим, който ще се грижи за вас.

Очи с цвят на лешник

Лешниковият цвят е красива комбинация от кафяви и зелени нюанси. Елегантност е първата дума, която може да опише притежателите на лешникови очи. Те са спонтанни, обичащи забавленията.

Лесно се адаптират към новото, смели са и постоянно търсят разнообразието, защото монотонността ги отегчава. Отличават се с чувственост, особено по отношения на любовта, успешни лидери са, имат силно излъчване, но изключително колебливо настроение.

Сиви очи

Сивият цвят е сред доминиращите в нашия живот, защото нищо около нас не е само бяло или черно, има и различни нюанси на сиво. По същия начин хората, които имат сиви очи са родени лидери. Техният доминиращ характер и мъдрост им помагат винаги да бъдат на първи позиции.

Въпреки силата на характера си те могат да бъдат много нежни и са най-малко агресивни в сравнение с хората, които имат различен от сивия цвят на очите. С каквото и да се захванат, хората със сиви очи винаги го довеждат докрай, както в професионален, така и в любовен план.

Изключително креативни и гъвкави са, имат аналитично мислене, големи романтици и страстни любовници. Късметлии са тези, които познават хора със сиви очи.

Зелени очи

Зеленият цвят се свързва с глътка свеж въздух, прераждането, безкрайността. Характерът на хората със зелени очи може да бъде оприличен на порив на силен вятър. Те притежават тайнственост, а погледнели ги човек в очите, сякаш се изгубва.

Те са интелигентни и винаги любопитни за света около тях. Проявяват страст към почти всичко в живота си, позитивни са, от тях не спира да струи живот. Но имат и една отрицателна черта на характера и тя е завистта.

Свързани статии

Сини очи

Има нещо в синия цвят, който е толкова свеж и жив. Той винаги привлича хората към себе си. Ако вие сте със сини очи знайте, че сте надарени с изключителна забележителност, енергия и природна интелигентност.

За вас е характерно, че винаги правите хората край себе си щастливи. Синеоките хора са и екстровертни. За тях е много важно да създават нови познанства, но и да бъдат център на внимание.

Работохолици са, постигат големи успехи в кариерата, но в любовта обичат флирта и трудно се отдават на един партньор. Въпреки това, ако сърцето им е запленено, те могат да направят и невъзможното в името на любовта.

Коментирай