Интимно

За какво не бива да лъжем на първа среща?

Нашите професия и намерения

29.09.2015г. / 17 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първите срещи винаги са особени. Изпитваме страх, притеснения, искаме за максимално кратко време да покажем най-доброто от себе си, за да впечатлим. Всичко това често ни подтиква към лъжа.

Лъжем за своите интереси, произход, навици и т. н. Разбира се лъжата никога не ни помага, тя пречи. Ето за какво още не бива да лъжем на първа среща.

Вашата възраст

И мъжете и жените са склонни да излъжат на първа среща за своята възраст. Ако търсите мимолетно забавление, няма особено значение дали ще бъдете коректни към човека срещу вас. Но когато се надявате от тази първа среща да излезе нещо повече, тогава не крийте възрастта си, защото рано или късно истината ще се разбере.

Дали имате деца или не

Много хора, които сами отглеждат децата си, изпитват притеснения за това дали ще намерят половинка, която да ги приеме. Страхът, че могат да бъдат отхвърлени от евентуални бъдещи партньори, които на този етап не желаят да поемат отговорността наречена деца, ги кара на първа среща да не споделят тази информация.

Лъжата никога не носи ползи. Замислете се, ако споделите на по-късен етап това, как би се отразило на взаимоотношенията ви? От друга страна е добре да знаете и какъв човек имате срещу себе си. Споделянето на тази информация ще покаже дали си заслужава да влагате време, чувства и емоции.

Вашата професия

Една от най-често изричаните лъжи е именно заеманата професия. Причината за това е разликата в социалното положение. Не бива да изпитвате срам от заеманата от вас позиция. Не забравяйте, че именно споделянето на фактите такива, каквито са, ни помага да разберем дали човекът, с който се срещаме заслужава любовта ни.

Свързани статии

Вашите намерения

Искате флирт и забавление? Тогава споделете вашите намерения. В противен случай не само ще нараните нечии чувства, но има голям риск да попаднете в много неудобни ситуации.

Дали сте обвързани или не

Споделянето на тази информация отново зависи от вашите намерения към човека срещу вас. Когато не търсите сериозно обвързване, бъдете коректни и споделете вашите желания. Това ще ви спести много неприятности. Също така, ако сте разделени с половинката си, не казвайте, че сте разведени или самотни в любовта, защото вие все още се намирате във връзка.

Коментирай