Интимно

Как да спрем да грешим в любовта?

Какво трябва да направите, за да спрете да попадате на неподходящите мъже?

18.10.2015г. / 14 04ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Някои жени просто нямат късмет с мъжете. Все се случва така, че или са зарязани, или се натъкват на неподходящи партньори, които се държат с тях ужасно, или имат чувството, че са дълбоко потиснати от връзката си, вместо да са щастливи.

Какво трябва да направите в следващата си връзка, за да не допуснете да се чувствате по този начин отново?

Внимавайте за „червен флаг“

Винаги има сигнали, които подсказват, че нещо не е наред. Не бързайте да слагате „розовите очила“, през които да гледате света и партньора си. Ако забележите нещо съмнително, трябва да вземете решение как да действате по-нататък.

Ако „червените флагове“ станат прекалено много, решението ви ще трябва да е по-категорично.

Не го наричайте „гадже“ веднага след първата среща

Повечето жени обичат да слагат етикети. В женската природа е заложено да търсят сигурност в отношенията, да наричат нещата с истински имена.

Но това понякога ни кара да прибързваме. Никой мъж не обича прекалено бързите действия и ако го наречете „гадже“ още след първата среща, рискувате да го изгубите. Но това дори не е най-важното!

По-важното е, че не сте го опознали все още, не сте проучили добрите и лошите му страни, ценностите му, убежденията и разбиранията. Затова е от огромна важност да не залагате особени надежди в началото, ако наистина искате да приключите с лошите избори.

Научете какви са сигналите, издаващи лъжата

Някои хора са по-интуитивни и по-бързо се ориентират, когато някой лъже. Сигналите са много и не всички са универсални, така че понякога е трудно да бъдат засечени.

Снимка: iStock

Не трябва да вярвате на всичко, което излиза от устата на един мъж. Най-ясните знаци, че някой не е искрен в думите и намеренията си са избягването на погледа, честото докосване на лицето по време на разговор, разсеяността.

Проучете го

Не е нужно да изпадате в маниакална параноя, когато се срещате с ново гадже, но все пак е добре да поразучите миналото му. Поразгледайте постовете му в социалните мрежи, разпитайте и него, за да видите как той представя нещата.

Поразпитайте общи познати за отношението му към жените, за предишните му връзки. Няма нищо лошо да се застраховате!

Важно е да сте на една вълна

Ако търсите сериозна връзка, дайте му да разбере това. Важно е да се изясните от самото начало, макар и не още на първата среща, какво искате и какво очаквате от любовта.

Коментирай
Свободно време