Интимно

Неща, които трябва да направите, преди да простите изневяра

Никога не прехвърляйте вината върху себе си

17.05.2016г. / 17 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-неприятните неща, които могат да ни се случат в любовта е изневярата. Трудно е да я опишем само с една дума. Едно е сигурно – тя носи болка, разочарование, недоверие в следващи партньори.

Не всяка изневяра слага край на взаимоотношенията. Понякога решаваме да дадем втори шанс на неверника. Преди да стигнем до това решение е хубаво да направим някой неща. Вижте кои.

Вземете си почивка

Първото нещо, което трябва да направите за себе си е, по възможност да се отделите от партньора си за известно време. Дайте си почивка! Заминете някъде сами или с приятели, напуснете общия ви дом или нека половинката ви го направи.

Опитайте се да контролирате себе си и избягвайте всякакъв контакт с партньора, поне за известно време. Без излишни драматични сцени, без есемеси и обаждания.

Помислете върху връзката ви

Сега е моментът да помислите сериозно върху връзката си. Изчистете съзнанието си и се съсредоточете върху това, което се е случило. Помислете над въпроси като „Ще бъдете ли в състояние да простите?“, „Искате ли да забравите?“, „Дали да не се подложите на семейна терапия с половинката?“.

Вземете лист хартия и запишете положителните и отрицателни черти на партньора и връзката ви. Отговорите ще покажат много за това какво решение трябва да вземете.

Никога не прехвърляйте вината върху себе си

В моменти на изневяра изпитваме гняв и обвиняваме не само измамника, но и себе си. Размишляваме дълго върху това, което ни се е случило. Търсим някакви скрити възможности в миналото, които може би не биха довели до тази случка. Помнете, че не бива да търсите вината в себе си, дори и да сте допуснали грешки и връзката ви да е била по-бурна. Това не е причина за изневяра.

Посетете лайф и лов коуч

Когато сте наранени в любовта, имате хиляди въпроси, на които не намирате отговори. Объркани и разстроени допускате грешка след грешка. Ето защо е добре да се доверите на специалист, с когото в няколко поредни срещи да изчистите неяснотите.

Разговаряйте с партньора

След като сте имали достатъчно време за да се успокоите, срещнете се с партньора на неутрална територия, например в парка или на кафе. Обсъдете това, което се е случило, без да създавате драма. Съберете всичката информация, която ви е необходима, задайте всички въпроси, които искате.

Свързани статии

И най-вече – не бъдете обсебени от това да разберете коя е третата страна. След всичко това помислете добре в каква посока ще продължи връзката ви.

Подгответе се за промяна

Без значение какво ще решите, нищо няма да бъде както преди. Ето защо е важно да бъдете гъвкави и да се приспособите към променящата се среда. Ако останете, ще трябва да градите доверието помежду ви отначало. Ако изберете да напуснете връзката, ще има много моменти, които ще ви връщат мислено назад. Бъдете подготвени за това.

Снимки: istock

Коментирай
13 rate up comment 1 rate down comment
Разбивач ( преди 7 години )
Това са пълни глупости!Счупи една една чаша, събери и я залепи отново. А сега ми кажи прилича ли ти на нова? НЕ!Така ще бъде и с връзката ти! Винаги в душата на единият ще остане болката от изневярата. Добре ще бъде само за изневерилият.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар