Интимно

Етапите, през които всяка двойка преминава щом заживее заедно

Бихте ли потвърдили?

25.06.2016г. / 13 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Влюбените двойки все някога правят следващата крачка. Не, невинаги тя е директно към олтара. Днес двойките предпочитат първо да тестват съвместния живот и чак след това да преценят дали да поемат към узаконяване на връзката.

Но през какви етапи преминава всяка двойка, която е решила да заживее под един покрив? Вероятно ще се съгласите с изброеното, защото е невероятно за колко двойки наистина важи!

Вълнение

След като вече сте решили, че наистина искате да живеете заедно идва момент, в който еуфорията ви обзема напълно. Вълнувате се, радвате се, чакате с нетърпение, правите планове за това какво ще правите заедно в общия си дом, как ще го обзаведете, какво ще промените и какви вкуснотии ще си правите за вечеря!

Подготовка и изпълнение

Лека-полека нещата започват да се случват наистина. Предприемате първите крачки по осъществяването на преместването. Оттук започват да идват и някои проблеми. Сблъсквате се с някои изнервени реакции на партньора си, които досега не сте виждали. Но добре че ги виждате – за да няма изненади след това!

Компромис

След като вече сте успели да се посдърпате за това-онова идва време и за компромисите. Така и така сте решили да заживеете заедно – няма да се отказвате след няколко караници, я!

Ето как започвате да правите първите си компромиси, които биха могли да се броят дори за нещо като „семейни“.

Отвращение

Всичко е било розово в представите ви. Мислели сте си, че вие няма да сте като другите двойки, колкото и приятелките ви да ви повтарят обратното. Пък и какво разбират те!?

Но ето че идва моментът, в който започвате да изпитвате отвращение и яд, че гаджето ви разхвърля навсякъде, не ви помага в чистенето, а чорапите му са навсякъде!

Добре дошли в клуба!

Ярост

Преди нещата са били далече по-различни. Докато сте излизали по срещи всичко е било предимно приятно. Не сте имали толкова поводи за скандали и караници. А сега, откакто живеете заедно все се намира повод за неразбирателства.

Какво, за бога, се промени!? Просто заживяхте заедно. Не бързайте да се отказвате – всяка двойка преминава през подобни етапи. Ако устоите, връзката ви ще стане по-силна. Просто в даден момент започвате да виждате доста негативни черти от ежедневието на обожавания си партньор.

В крайна сметка всеки има своите негативни черти. Приемете го.

Свързани статии

Приемане

Ето я и фазата на приемането. Ако стигнете до нея, вероятно сте осъзнали, че всъщност обичате партньора си повече, отколкото мислите. Някакви си глупави неразбории не биха помрачили щастието ви.

Приспособяване

Приспособили сте се вече към новия си начин на живот. Старият дори е започнал да избледнява. Липсва ви от време на време, но оценявате и сегашното си статукво, което си е плюс.

Задоволство

Преминали сте през какво ли не заедно – вече сте доволни, че сте устояли на времето и предизвикателствата.

Снимки: istock

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време