Интимно

Как да подобрите интимното си самочувствие?

Не всеки може да се похвали с висока самооценка в леглото

29.07.2016г. / 17 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Увереността в леглото не е присъща за всеки. Същото важи и за самочувствието във връзката въобще.

Но някои хора наистина имат емоционален проблем със самочувствието си, което истински им пречи в интимния живот. Колкото повече потъваме в липсата на самочувствие, толкова по-малко привлекателни ставаме за партньора си.

Как да се справим с това?

Бъдете дръзки

Дързостта не е задължително да се проявява, когато сте напълно голи. Ако се притеснявате от голотата си и не можете да проявите дързост в този момент, проявете я преди това. Като замаете главата на партньора си още докато сте облечени, той ще ви възприеме по коренно различен начин.

Знайте какво искате и харесвате

За да повишите самочувствието си в леглото е важно да знаете какво искате и какво харесвате. Наложете си да не се притеснявате да го изисквате. Насочвайте партньора си, но едновременно с това давайте и вие. Сексът е интимна симбиоза, която непрекъснато трябва да вълнува и да бъде подхранвана.

Поговорете за това какво ви притеснява

Ако връзката ви е стабилна и двустранна значи партньорът ви ще бъде готов да ви изслуша. Признайте страховете си. Говорете за това какво ви притеснява, когато сте интимни. Комуникацията отпуска и създава още по-дълбоки връзки.

Когато знаем и сме уверени, че сме обичани и харесвани, задръжките падат, а самоувереността се повишава.

Свързани статии

Обърнете поглед към себе си

Понякога ние самите сме тези, които си слагат спирачки. Сами се саботираме като задълбочаваме още повече психологическите си проблеми. Така и самочувствието и самооценката ни падат не само в секса, но и в общуването с хората въобще.

Ето защо е време да се обърнете към себе си, да си дадете кураж, да разберете защо е необходимо преди всичко вие да обичате себе си и да си дадете сметка, че самочувствието ви зависи единствено от вас самите.

Само тогава ще получите одобрение и обич от партньора си и хората около вас.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време