Интимно

Как да станете още по-интимни?

Съвети за подобряване на близостта във връзката

28.02.2017г. / 10 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът е интимен акт между двама души. Той обаче сам по себе си не води до дълбока интимност и близост в духовния смисъл. Секс можете да правите както за една вечер, така и без да влагате особени чувства.

За да повишите интимността и близостта във връзката си трябва да направите някои други неща, различни от секса. Той ще се яви като допълнение или като естествена кулминация на постигнатата интимност помежду ви във връзката.

Гушкайте се

Гушкането не е само за глезени момиченца и непораснали момченца. То е интимен акт, който повишава не само нивата на серотонин в кръвта, но и скъсява дистанцията между партньорите, предразполага към откровеност и подобрява близостта.

Дръжте телефона далече

Не отвличайте вниманието си, докато сте с партньора. За да му засвидетелствате цялата си любов е необходимо да не се разсейвате с чатове и ровене в интернет непрекъснато. Ако искате да станете по-интимни и близки, изключете телефона, когато сте насаме.

Гответе заедно

Храната сама по себе си е сплотяваща. Актът на споделяне на храната и интимен ритуал, който прави връзката по-здрава. За да увеличите интимността помежду си още повече, гответе заедно, приготвяйте храната си заедно и изследвайте вкусовете на другия. Забавно е!

Душевни разговори

Няма близост и интимност в духовен план, ако няма откровени разговори. Не всички мъже си падат по подобни разговори. Затова е добре да издебнете удобен момент, в който да прецените дали партньорът ви е склонен да разкрие себе си.

Бъдете екип

Не става дума да работите заедно, но да сте единомислещ екип във всяко отношение. Само така ще повишите близостта помежду си. След като се научите да разчитате един на друг, тогава ще можете да кажете спокойно пред себе си, че имате духовна половинка, не само физическа.


Играйте игри заедно

Игрите сплотяват. Дори майката природа използва този механизъм, за да учи малките животинки в невръстна възраст да се справят с живота и тънкостите на лова, избягването на враговете и търсенето на храна.

Играта е най-добрият начин, по който и децата се научават да общуват помежду си, да установяват ред и да усъвършенстват уменията си.

Възползвайте се от играта и във връзката си. Играйте различни игри, които хем да ви карат да се смеете, защото това сплотява, хем да ви сближават.

Грижете се един за друг

Не правете грешката просто да се приберете от работа, да вечеряте и да си легнете. Така дори желанието за секс намалява, камо ли за духовна интимност. Вместо това се грижете един за друг, разпитвайте се как е минал денят, интересувайте се от другия, създавайте си взаимен комфорт. Само така ще сте истински близки.

Снимки: iStock

Коментирай