Интимно

7 признака, че сте в зряла връзка

Знаците, че вече сте преминали на друг етап в отношенията с партньора

08.03.2016г. / 17 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мечтаем за истинска връзка през целия си живот. Понякога толкова силно сме погълнати от ежедневието или от малките неразбирателства с партньора, че не можем да оценим дали връзката ни е в етап на разпад или във възход.

Понякога хората бъркат зрялата и улегнала връзка с така наречените „коловози“. Те не са нещо лошо, стига да ги погледнеш откъм тази страна. Да си успял да внесеш баланс, разбирателство и хармония във вече зрялата си и надраснала всички детинщини връзка е повече от прекрасно!

Кои са знаците, че връзката ви е именно такава?

Всеки от вас знае собственото си мнение и мнението на партньора по важни въпроси

Важно е да сте на едно мнение за сериозните неща във връзката, отглеждането на децата, представите за семейно щастие, какво искате от бъдещето и как разбирате хармонията.

Ако не сте на едно мнение по тези въпроси, връзката ви надали ще стигне до зряло ниво. Тя ще се скъса някъде по пътя, което ще ви попречи за в бъдеще.

Крясъците не са решение на проблемите

Колкото по-скоро осъзнаете този факт, толкова по-дълбоки ще стават отношенията ви с времето. В скандалите и крясъците могат да се изрекат много тежки думи, които невинаги мислим. А дори да мислим, не е редно да отправяме към партньора си.

Една истински зряла връзка се познава по това, че партньорите имат уважение един към друг и никога не си крещят, дори да се карат или спорят. За обиди пък дума не може да става.

Не побеснявате, когато някой започне да сваля партньора ви

Както вие, така и той не кипвате веднага, щом засечете свалка от страна на някого към половинката ви. Това е защото вече сте на такъв етап, на който си имате пълно доверие. Познавате се добре и не се страхувате от всяко рисково действие на партньора ви или на друг човек към него.

Сигурността е прекрасно нещо и тя е верен спътник в една връзка!

Не сте залепени един за друг

Много двойки правят грешката да не се отлепят един от друг. Това изтощава и крие риск от повече дрязги. Когато сте погълнати един от друг, връзката лесно се изхабява. Прекарвайки цялото време заедно, двама души неминуемо виждат повече от лошите си страни и любовта става все по-трудна.

Но ако вече сте преминали този етап и сте изградили връзката си върху любовта и доверието, вие имате своето свободно време, от което всеки човек има нужда. Не се чувствате като сиамски близнаци, които не могат да правят нищо смислено поотделно, а всеки има своя личен живот.

Не се страхувате непрекъснато, че връзката ви може да приключи

В началото на една връзка несигурността почти винаги е налице. Не знаем дали отношенията ще се задълбочат. Не сме сигурни, че това е човекът за нас. Доверието ни не е спечелено напълно.

Етапът, в който тези терзания са отминали неусетно е и моментът, в който връзката ви е преминала в зрял пълноценен стадий, в който и двамата партньори се чувстват перфектно.

Взаимно се радвате за професионалните си постижения

В много двойки различията в кариерното развитие и успехи са повод за неразбирателства, завист, скандали и неуважение. Най-често мъжете се чувстват потиснати, ако жените са с по-доходоносна професия или имат висока позиция в обществото.

Ако обаче взаимно се радвате на успехите си и те не са проблем за вас, значи връзката ви е истински здравословна.

Свързани статии

Не си преглеждате телефоните за съмнителни съобщения или обаждания

Това е характерно за несигурните двойки, които непрекъснато се съмняват във верността на другия. Някои пък го правят просто за спорта, знаейки, че надали ще открият нещо нередно, но просто съмнението е по-силно от тях.

В една зряла и пълноценна връзка доверието е на съвсем друго ниво, в което нито един от партньорите не изпитва нужда да следи подмолно другия.

Снимки: istock

Коментирай