Интимно

Разликите между мъжете и жените

Или как се променят любовните връзки от гледна точка на еволюцията

09.05.2017г. / 11 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Откакто свят светува, мъжете все още намират жените за загадъчни, а жените все още се чудят защо мъжете са толкова емоционално затворени.

За съжаление няма генетичен план, който можем да следваме, за да разберем човека до себе си. Двата пола еволюират по различен начин емоционално през годините. Как и какви са основните различия и промени, за които трябва да знаем?

Мъжете и жените са се развили по различен начин.

Това е биологичен факт. В продължение на векове мозъците на мъжете се развиват по различен начин. Силният пол е ловувал, пазил е себе си, семейството от враговете. За да се справят с всички тези предизвикателства, мъжете е трябвало да загърбят съпричастността си.

Междувременно мозъците на жените се развиват много в други посоки. Жените раждали, полагали грижи за семейството.

Начинът, по който мозъците на мъжете и жените са се развили през вековете, определено играе роля в начина, по който те се свързват днес. Ето защо дамите често искат по-емпатичен диалог с мъжете си и представителите на силния пол често отнасят критики, защото нямат същия емоционален капацитет.

Мъжете и жените разбират различно секса и романтиката.

Тъй като мъжете се развиват без същата способност за емпатичен диалог като жените, двата пола често имат много различни мнения, когато става дума за определяне на значението на секса и отношенията. Например, повечето мъже вярват, че сексът и емоционалната близост са едно и също нещо.

Според някои проучвания господата се влюбват по-бързо от жените. Но дами, имайте предвид, че когато говорите за романтика с мъж, може да се окаже, че имате съвсем различно разбиране за нещата. Ето защо тук добрата комуникация между партньорите е много важна.

Връзката между мъжете и жените се развива през годините.

Това е нещо много важно, което всяка двойка трябва да разбере. Ако любовта ви започва през 20-те ви години, бързо ще забележите различията помежду си. От друга страна трябва да знаете, че връзката ви ще продължава да се променя и развива с навлизането в различните периоди от живота.

Кариера, появата на деца, финансови промени в семейството и т. н. Всички те заедно с проблемите, могат да променят връзката между двама души на толкова много нива.

Част от еволюцията на тяхната романтика ще ги накара да продължат да се разкриват един на друг, отново и отново, докато растат и се променят във времето.

Свързани статии

И знайте, че жените и мъжете са имали симбиотична връзка от началото на човечеството. Въпреки че се дразнят помежду си и често не се разбират напълно, колкото повече признаем различията между двата пола, толкова по-лесно ще можем да намерим точната комуникация с партньора до нас.

Защото и да се делим на два пола, всеки човек е индивидуален, включително когато става въпрос за любов.

Снимка: istock

Коментирай