Интимно

Всеки има три шанса да се влюби

Кои са те

13.07.2017г. / 10 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

През целия ни живот ние се влюбваме, събираме и разделяме. Някои хора навлизат в нашата орбита, други се отдалечават и това ни изправя пред драматични емоционални възходи и падения, които дори не сме смятали за възможни.

Според психолози, човек може да се влюби истински само три пъти. И всеки такъв опит по свой начин е важен и дори необходим. Кои са видовете влюбвания, вижте в следващите редове.

Любовна приказка

Много често първата ни любов пристига, когато все още сме много млади. Чувствата, които изпитваме много ни напомнят за приказките, които сме чели. Идеализираме ги и вярваме, че тази любов е за цял живот. На този етап от живота си имаме склонност да правим неща, които нашите връстници или членове на семейството очакват от нас.

Отказваме да обръщаме внимание на малките проблеми и сме готови да жертваме принципите си в името на взаимоотношенията, защото дълбоко вярваме, че всичко е както трябва. За нас става по-важно това как изглежда връзката ни отвън, отколкото това, което наистина чувстваме.

Тази любов ни учи, че вглеждането в партньора е също толкова важно, колкото оглеждането около нас.

6 причини защо всяка двойка трябва да пътува заедно

Сложната любов

Втората любов в живота ни е най-сложната. Убедени, че сме научили урока от предишен опит, стремим се да изберем съвсем различен тип партньор. Или така си мислим. Вероятно ще бъдем манипулирани, излъгани или дори наранени.

Възползваме се от всяка възможност да закърпим, заздравим връзката си, но всеки нов опит се превръща в още по-голям провал. Това е истинска драма със случайни моменти на щастие.

Още веднъж нашите истински чувства се отклоняват в полза на нещо друго – в този случай, безкрайните опити да спасим една болезнена връзка.

Тази любов ни учи, че е важно да бъдем обичани в замяна.

3 зодии, най-подходящи за съпрузи

Зрялата любов

Третата любов се появява в живота ни, когато вече сме се отказали да чакаме. Тя идва неканена и изглежда не отговаря на нашата представа за истинската любов. Не изглежда да е съвършена. Но това е истинска връзка, характеризираща се с усещане за изключителна лекота – нещо, което не може да се обясни с думи.

Свързани статии

На този етап от живота ни вече нямаме никакви очаквания. Не губим време да мислим за качествата, които любовта на нашия живот трябва да притежава.

Така че най-сетне сме готови да приемем партньора си за това, което той или тя наистина са. И също толкова важно е, че партньорът ни възприема по абсолютно същия начин.

Тази любов ни учи да бъдем истински и че една връзка не може, а и не трябва да бъде съвършена.

По материали от brightside.me

Коментирай