Интимно

Как да се влюбите отново един в друг

Не е трудно, трябва просто да осъзнаете, че любовта ви се изплъзва

30.09.2017г. / 07 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дълготрайните връзки предполагат известно отдалечаване на партньорите с времето. Влизането в рутина често е неизбежен феномен в интимните отношения. Добрата новина е, че няма необратими неща. Можете да се влюбите отново, ако във времето любовта ви се е поизплъзнала измежду ежедневните ангажименти и проблеми.

Как да си я върнете?

Направете нещо без партньора си

Да уважавате личността си е едно от най-важните неща, за да сте щастливи и във връзката си. Отделяйте си време само за себе си. Правете нещата, които ви харесват, но сами. Когато всеки от партньорите има своето ценно време за любими занимания, стресът и изнервеността ще се изместят и ще дадат път на любовта отново.

На кои места може да срещнете любовта и на кои не?

Но правете и разни неща заедно

В никакъв случай не трябва да загърбвате общите си занимания като двойка. Те са жизненонеобходими за връзката и подпомагат връщането на любовта между вас.

Съгласете се да не се съгласявате с всичко

Един от най-добрите начини да балансирате връзката си и да се влюбите отново един в друг, особено ако личностите и характерите ви са със сходна сила, е съгласието.

Съгласието по една от основните опорни точки за една връзка – правото да изразиш несъгласие, е от голямо значение. За да сте на едно мнение по този въпрос обаче е необходимо предварително да изговорите и установите тези правила.

Избягайте някъде заедно

Откраднете си време, което да е само за вас. Заминете за уикенда на непланирано пътуване, където да няма нищо друго около вас, освен самите вас. Лечебните бягства помагат невероятно много в повторното запалване на искрата.

Знаци, че сте открили сродната душа и голямата любов

Свързани статии

Оставяйте работата в офиса

Ако проблемите и стресът в работата ви пречат на взаимоотношенията, научете се да ги оставяте там, където им е мястото – на работа.

Слушайте внимателно

За да засвидетелствате вниманието и любовта си на партньора е важно да се научите да го слушате. Обръщайте внимание на всичко, което казва. Възприемайте неговите гледни точки. Обсъждайте, спорете, регулирайте мненията си. Комуникацията е от голяма важност за връщането на любовта във връзката.

Отделяйте повече внимание на партньора си

Вниманието, което отделяте на партньора си показва вашата заинтересованост във връзката. Правете си взаимни жестове, комплименти, реверанси. Засвидетелствайте си необходимото уважение.

Насрочвайте си срещи

Полезно е от време на време да си правите срещи като в доброто старо време, когато сте били прясно влюбени. Върнете искрата от миналото като си припомните как сте се чувствали тогава по време на срещи, какво сте правили, къде сте обичали да ходите заедно.

Коментирай