Интимно

Как да спрем изневярата

05.02.2009г. / 09 11ч.
Аз жената
Как да спрем изневярата

В редакцията получихме писмото на М. И., на 36 години от Плевен:

“С моя съпруг сме заедно близо 15 години. Имаме две деца. Той работи, аз също. Мислех, че всичко е наред, че сме едно добро семейство, че се обичаме и винаги ще бъде така. От скоро започнах да се съмнявам в него – започна да закъснява, понякога излиза да говори в другата стая, а понякога ми се струва, че дрехите му имат в по-голяма от нормалната доза дамски парфюм. След вглеждане на няколко пъти откривам из нещата му дълги руси коси. Чувствам се предадена и безсилна. Не знам как да постъпя. Как да спра всичко това?! Той все още не се усеща, че съм го хванала и продължава да ме лъже. Добър е с децата. Но между нас нещата изстинаха съвсем. А аз още го обичам. Моля, помогнете ми, как да спра изневярата?!”

Публикуваме писмото на М. И. с призив тези от вас, които са минали по този път да й дадат съвет.

От екипа на Az-jenata.bg пожелаваме възможно най-добрата развръзка на сложната ситуация!

* * *

Изневяра ли е изневярата за една нощ?
Руска психоложка анализира мъжката изневяра
За щастието и изневярата
Изневярата - има ли живот след това? – тема от форума

Коментирай
101 rate up comment 17 rate down comment
Silvia ( преди 11 години )
az sam v po4ti sashtoto polojenie samo deto deteto e edno. vseki sam trqbva da si reshi za edin edno e pravilno za drug drugo. mnogo bih iskala da se svarja s Галя Кейсари shte sam vi mnogo blagodarna ako ni svarjete po nqkakav na4in zashtoto vijdam edna mnogo inteligentna jena s mnogo opit i bih se radvala na komunikaciiq s neq. blagodarq predvaritelno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
krasi ( преди 11 години )
mila mi,dai si vreme a i na nego da osmislite situaciata,kato prez tova vreme se opita6 da se vzeme6 v race i da re6i6 ti li4no kakvo iska6.ne sam saglasna 4e na vsiaka cena triabva i ti da mu varne6 ili 4e pak 6te hodi-ako vsi4ki maje sa bokluci togava za6to sme s tiah?ne go ostaviai-bori se za maja v kogoto si se vlubila,badi silna,badi razli4na i uspeh.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Emi ( преди 11 години )
Zdravei Uvajaeme M.I.Za teb nai-vajnoto v jivota predpolagam,4e sa decata.Moje naistina da obi4a6 maja si,no spored men ne bi trqbvalo da tarpi6 iznevqra.Taka,4e moqt savet e maihai go ot glavata si i si jivei jivota,no zaedno s decata si.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Ivaila ( преди 11 години )
Мила МИ, аз преживях на два пъти този твой кошмар с бившия ми съпруг, ужасно е, но и решението си е само твое. Всеки ще ти каже това - онова, но само сърцето ти знае какво иска. Никакви техники няма да ти помогнат да вземеш решение, ще те тормозят въпросите - ще се променили или няма, да остана или да си тръгна. Само един съвет ще ти дам - вземи решение, което да е за доброто на децата ти. Аз простих веднъж, после живях четири години със семейната приятелка - любовница/ по приказки на всички по - безлична и с доста непристойно поведение/, бях тормозена, удряна - не, че и аз не удрях, накрая реших, че здаравето и психиката на децата ми са по - важни от него и си събрах багажа, изнесох се, след което го приндих той да се изнесе от жилището ни и се върнах с децата.Сега сме само тримата - аз и двете ми хубави хлапета. Трудно е, ужасно е трудно, аз съм и баща и майка, парите все не са достатъчно , но какво да се прави - след развода бившия ми съпруг взема децата за два дни в месеца и плаща общо издръжка за двамата 60лв. и нито стотинка повече, нищо че има доход над 2000лв - съд, какво да кажа.Не ми се занимава с него, не че не мога да му разкажа играта - мога, ама неискам. Той вече не е важния, важни са хлапетата, а ние открихме спокойствието.Друго, което мога да кажа е, че в момента в който разбере супруга ти че знаеш, ще превърне живота ти в ад, няма да има скрупули, ще ти прави демонстрации и ред други "хубави" неща. Така, че събери си главата и реши дали искаш да си сама или самотна в брака, кое е по - важно - статуквото или спокойствието на децата ти, можеш ли сама да се справиш с издръжката им - това не е маловажен въпрос, можеш ли да им осигуриш жилище, където да си сама.П.П.: Моя бивш, вече твърди че се е осъзнал, но аз предпочитам сама и спокойна, отколкото двамата и аз вечно невярваща. Вярвам, че на света има едно човече, което е само за мен и се надявам да го намеря.Пожелавам ти да вземеш бързо решение и да намериш себе си - защото истината ще те убива на малки дози, със саблени удари, противоотровата е само в теб, а и твоето човече те чака някъде там...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Les ( преди 11 години )
Момичета вие романи ли пишете или нямате домашни задължения ? Едва ли някои ще чете тези дълги словоизлияния.Пишете кратичко и ясно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Петя ( преди 11 години )
Аз не съм омъжена и засега нямам такива проблеми, но се притеснявам за бъдещето и съм сигурна, че и моя съпруг ще ми зневерява, защото така правят всички мъже. Не знам как да те посъветвам, но защо не се отпуснеш, излизай и ти с други.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Весела ( преди 11 години )
Здравей,М.И. изчетох всички коментари доста задълбочено и си мисля,че дори да има възможност да спреш изневярата по някакъв начин вече нещата ще са много различни.Но да ти кажа съвсем не мисля че да си вземеш багажа и децата и да изчезнеш просто не е решение,а истинско бягство.Ти можеш да решиш сама най-добре какво да правиш с това положение в което си попаднала,вариянти много стига да искаш толкова силно да запазиш брака си.Като начало недей да търсиш виновен,недей да се сърдиш и да се самосъжаляваш,не плачи и не страдай за неща,който са неизбежни в живота.Мисля си,за да се почувстваш по-добре последвай някой от съветите по-горе,смени си цвета на косата задължително това винаги помага когато човек се чувства смачкан смени си стила на обличане,стани провокативна,направи всичко по силите си да заблестиш като слънце,усмихвай се на съпруга си накарай го да види и проумее,че все още има красива и любяща жена до него.Ако пък това не подейства тогава вече си мисля ,че просто няма смисъл да се опитваш да запазиш семейството си,по-добре сама ,но щастлива от колкото със съпруг ,но пренебрегната.Живей така,че да си доволна от всичко,което предлага живота,защото все пак той е един и няма да има повторение,каквото и да решиш нека бъде решение за щастието на теб и децата ти.Най искрено ти пожелавам цялото щастие,което можеш да понесеш и много упоритост и трезвенност,за да вземеш най-правилното решение.Успех.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Ива ( преди 11 години )
Здравей мила М.И.,Наистина се намираш в трудна житейска ситуация. Но за съжаление не смятам , че изневярата може да бъде спряна. Но много важно е как ти ще гледаш върху случилото се и как постъпва партньора, който е изневерил. Истината е че скъса ли се нишката на любовта веднъж, както вече е написала една друга жена, остава възелът, който винаги напомня за случилото се. Дори и да простиш, това не означава, че ще забравиш.Решението какво ще правиш е изцяло твое. То изцяло зависи от реакцията на партньора ти, когато разбере, че ти знаеш. Има една тънка граница на търпимост и простимост, на емоционална близост между двамата партньори. Ако изневеряващия долови тази граница и съумее да сложи край на извънбрачната връзка навреме преди да е прескочил тази граница, всичко може да се преодолее и да няма лоши последствия и при двамата. Всеки е длъжен да изживее хубавите моменти в живота си, но трябва да знае кое е ценното в живота му, кое или кой е това/този без който дните му се обезсмислят и да умее да сложи край на останалото преди да е загубил важното в живота си.Така че не унивай, не губи самочувствие, не се съжалявай. Не позволявай на ситуацията да те смачка, не търси вината в себе си. Погледни се в огледалото - да ти си красива, уникална, просто жена. Ти заслужаваш най-доброто, защото си човек. Усмихни се, светът въпреки всичко е хубав, светъл. Нека децата ти да виждат всеки ден своята майка усмихната и женствена. И помни, че на света има поне един човек, който наистина те обича и приема такава каквато си. Не си забранявай никога от тук насетне хубавите неща и чувства, които животът ти предлага.Ти си просто жена и си длъжна да излезеш от ситуацията със съмочувствие, с цялата си женственост, красота, с разбирането за света, че той не е черно-бял, а има своите нюанси.Желая ти успех! Бъди щастлива! Обичай и бъди обичана!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Maмма ( преди 11 години )
Мила госпожо,щом един път се е поддал на изкушението,внимавайте.Погрешно е да се казва,че в името на децата да остане да живее с вас.Лъжата е гадно нещо,но изневярата е пък и подло.бих ви посъветвала един ден да отделите за себе си,да си промените например прическата или да се издокарате с нов тоалет.След това се огледайте в огледалото и се попитайте"Това ли заслужава тази красива жена?".Отговорът според мен ще е "НЕ".Гривете се за децата си,отделяйте им повече внимание.Не търсете утеха в медикаменти или алкохол,те не помагат.Бъдете силна и си мислете за хубави неща.Разтоварвайте се с приятна музика,разхождайте се сред природата,спортувайте.просто се ГРИЖЕТЕ за себе си и за дечицата! Опора ще намерите в тях!Не се предавайте,ама никога!От опита на моята майка,която откри също изневяра и се разведе с т.нар. мой баща(който не се интересуваше от нас,защото беше влюбен?!?)ще ви кава,че ако веднъж се прекъсне нишката на любовте,после все си остава един възел,който да напомня за изневярата.Убедена съм,че вие превъзхождате съперницата си във всичко! Бъдете смела и разумът да е с вас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Ива ( преди 11 години )
Хората са различни и във всяка ситуация реагират по различен начин. Правя тази уговорка преди да споделя как се развиха нещата в моя случай. Първо сълзи и заплахи не помогнаха. После последва нещо от рода на съвета на Галя Кейсари. Това помогна безотказно :-). Любовницата изчезна и погледа беше вперен отново в мен. Обаче през целия този дълъг период/при мен продължи 5 години/, се промених. Преосмислих целия си живот и се ужасих от факта, че в съпруга си не виждах нито едно от качествата, които бих искала да притежава мъжа до мен. Единственото ценно нещо бе, че обича децата си и се грижи за тях. А това хич не е малко. Сега съм на крастопът. Не искам да лиша децата от бащиното присъствие у дома, но пък и всеки ден прибирайки се у дома се чувствам отвратително и все повече се дразня от този човек. Може би времето ще ми покаже накъде да вървя, но годините си минават, а нервите не се въстановяват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар