Интимно

Как мога да проверя дали съм бременна

27.05.2009г. / 13 26ч.
Аз жената
Как мога да проверя дали съм бременна

В редакцията получихме писмото на М. Ето какво ни пише тя във връзка със свои интимни проблеми. Дано отговорът ни й е от полза за нея и за всички останали в подобни ситуации:

Въпрос: “Имам огромен проблем. Правихме секс без презерватив и мисля (до колкото помня), той свърши в мен. Обаче след 1-2 дена ми дойде. Имам ли сериозни поводи за притеснение и как мога да проверя дали съм бременна!
Друг проблем е, че съм на 17 години и ми е изключително неловко да си купя тест за бременност от аптека! Моля Ви за помощ! Какво да правя? Знам, че бях глупава да сторя това, но..? ;(”

Отговор: Мило момиче,
Интимните връзки не са глупост, но е неразумно да не се използва презерватив. Най-малкото, за да не се забременее, но също и за да се предпазите от многото опасни болести, предавани по полов път.
Вероятност да сте бременна съществува. Но двата начина да разберете това са или с преглед при гинеколог, или с тест за бременност. Последният се купува от аптеката и е с цени около 3 до 5 лева. Преодолейте срама и посетете аптеката. Ако ви е неудобно, можете да поръчате теста и от някой онлайн магазин в Интернет или да отидете в аптека в друг край на града, в който живеете.
При всички случаи бъдете по-внимателна следващия път!

* * *

Секс без презерватив – удоволствие или лудост

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
nqkoq ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
kristina ( преди 11 години )
Zdraveite , iskam da spodelq na vsi4ki 4e sum mnogo 6tastliva kato omajena jena ve4e 3 meseca imam prekrasen 4ovek do sebe si, koito mnogo me obi4a . Dvamata s nego ve4e bebe iskame da si imame i ve4e probvahme predi dva dni bez prezervativ.Toi dva pati pusna v men .No sled dva denq mi doide cikala , vaprosat mi kam vas e dali ima veroqtnost da sum zabremenqla
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
snejana ( преди 11 години )
Ami mnogo prosto-otivash v aptekata,zatvarqsh oci/predvaritelno fiksirai aptekarkata da ne oburkash suvsem situaciqta i kazvash na visok glas s qsen ton:"Dva prezervativa,molq!I edin za razkosh/ako obichate!!!"/Sled koeto jenata zad shtanda te poglejda izpitatelno i progovarq:"Za Vas?!Hce Vie zashto zatvarqte ochi-te sa za gospojata zad Vas/koqto suotvetno goni 120-te"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Снежана ( преди 11 години )
Мило ми, детенце!Как така правиш секс на 17 с глупости в главата си?!Сексът е висше благо-той се прави на 17,но с увереността,че човека до теб и най-красивото,най-очарователното ,най-милото същество на света и не на последно/на първо място/най-обичащото слънчице!Сега-при вас младите, такива ценности просто липсват.Без да те обиждам/просто те обичам като мое дете/секса преди всичко е чувство.Как може да пропуснеш върховния миг дали той е свършил в теб или не-това,моето дете,се чувства!Когато до теб застане истинският човек, ще разбереш що е това секс и за какво съм ти говорила,а сега може и да ме охулиш за поучителния ми тон и ще бъдеш права!На тази възраст, аз всичко чувствам със сетивата си,защото вярния човек е до мен,на правилното място,в подходящия момент.Вашето поколение е изучило само част от книгата за изкуството "Любов"-то просто е пропуснало първата част/чело е през ред за краткост/ -тази, в която се говори ,като как се ражда това удоволствие и мисъл за секс, и е отишло направо на глава "удоволствие",а това са пропуснати ползи/твои ,съответно/,защото, човек първо трябва да изживее голямата тръпка на това върховно щастие -ЛЮБОВ и после да се занимае със следствието секс.Не може да вземеш магистърска днепен преди бакалавърската!Това е от мен.Вземи си теста и недей заради единия интерес да си затриваш бъдещето!Бъди смело и умно дете-как така се сещаш за мъж,а те е срям да си вземеш тест за бременност?!Поздрави от мен и щастие в живота /желая ти скорошно изясняване на обстоятелствата/и от тук нататък-Умната!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар