Меню

Рибни шницели

23 юли 2010 | 13:11 | Аз жената
Добави в любими
1 консерва риба тон филе в собствен сос (или зехтин) 
3 яйца 
4 големи картофа 
1 супена лъжица брашно 
черен пипер, кимион, чубрица, сол, олио за пържене

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Картофите се обелват и настъргват. Прибавят се яйцата, брашното, подправките и рибата, изцедена и натрошена с вилица. Всичко се обърква добре и със супена лъжица се сипва от сместа в силно сгорещено олио. Натиска се малко отгоре да се оформят шницели и се пържат до зачервяване от двете страни. Поднасят се с подходяща според сезона гарнитура.

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

Снимка: thinkstock

* * *

Шницели с ориз, агнешко и зеленчуци
Мързеливи шницели
Шницели от спанак

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай