Меню

Ароматно печено пиле с мащерка

3 август 2010 | 15:22 | Аз жената
Добави в любими
1 охладено пиле
2-3 листа дафинов лист
2 суп. лъж. мащерка
3-4 скилидки чесън
2-3 моркова
2-3 картофа
2 суп. лъж. масло
1 суп. лъж. черен пипер
1 суп. лъж. червен пипер
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Измийте пилето. Поставете дафинов лист в него, както и 1-2 скилидки чесън, 1 морков, нарязан на кръгчета. По един дафинов лист поставете под всяко от крилата. Поставете в тава за печене, намажете пилето с маслото. Поставете зеленчука около пилето. Поръсете последователно пилето със сол, мащерка (по-обилно), черен и червен пипер. Добавете в тавата чаша вода. Поставете на 200 градуса фурна да се пече около 60 минути, като от време на време поливайте с лъжица отгоре от водата от тавичката. Поднесете топло. Може да гарнирате с картофено пюре или с ориз.
Добър апетит!

***
Пилешки сърчица в бекон на шиш
Мариновани пилешки бутчета

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай