Меню

Пиле по мексикански

5 февруари 2005 | 10:11 | Аз жената
1 от 1 гласа
Добави в любими
Пиле по мексикански

Приготвяне

Продукти:

1 пиле (ок. 1 кг)
50 г брашно
50 г олио
100 г бадемови ядки
50 г зелени маслини
100 г червени домати
50 г лук
20 г чесън
100 мл вино
300 г бульон
дафинов лист на прах, лют червен пипер, сол

Приготвяне:

Изчистете добре пилето и го нарежете на порции. Оваляйте порциите в брашно и ги изпържете до зачервяване в олиото заедно с настъргания лук и скилидките чесън. Залейте ястието с виното и бульона, прибавете дафиновия лист и лютия червен пипер и го оставете да ври около час. После добавете бадемовите ядки счукани, а маслините и доматите нарязани на дребно. След като доматите се сварят, свалете ястието от огъня.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
неда ( преди 11 години )
2 rate up comment 1 rate down comment
Mimi ( преди 11 години )
Ne vijdam smisal v tova,che jastieto se vari zjal chas.Spored men 10 Min. stigat,dobavjam domatite i 5 Min. po-kasno bademite i maslinite. Rezeptata e mnogo interesna, bravo Julia!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар