Готварство

Лесно реване

Лесно реване
Продукти:
4 яйца 1 ч. ч. захар 2 ч. ч. брашно 1 бакпулвер по желание настъргана лимонова кора, есенция или стафиди сметана сушени череши (други сушени или пресни плодове) За сиропа: 2 ч. ч. захар 5 ч.
Приготвяне:

Разбиваме добре яйцата със захарта, към тях прибавяме бакпулвера и брашното. Разбъркваме сместа и изсипваме в подходяща тавичка.
Печем в предварително загрята фурна на около 200 градуса.
След като се опече реването, изваждаме от печката и оставяме да изстине.
През това време приготвяме сиропа – загряваме водата и разтопяваме в нея захарта. С горещия сироп заливаме с лъжица малко по малко цялото реване и оставяме да се напои добре.
Преди да сервираме – режем парчета и ги украсяваме със сметана и поставяме отгоре малък плод за красота.
Реването се прави много лесно и е невероятно вкусно.
Децата ви ще го харесат, а и веднъж в месеца може да се поглезите с нещо сладко.

Прочетете още:

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 3

Напиши коментар
  • 3

    Gergana

    преди 1 година

    Sega 6te q probvam
  • 2

    Стела

    преди 2 години

    Разкошно!
  • 1

    Daniel

    преди 2 години

    strahotna recepta!!! pozdravi.

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto