Меню

Немска шоколадова торта с череши

6 юни 2011 | 07:31 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
400 г захар 
260 г брашно 
50 г какао 
1 бакпулвер 
1 чаена лъжичка сода бикарбонат 
1/2 чаена лъжичка сол 
1 ванилия 
2 яйца 
2 ч. ч. прясно мляко 
1 ч. ч. олио 
1 ч. ч. вода 
За плънката: шепа червени череши, 4-5 суп. лъж. захар, 2 суп. лъж. ром 
За крема: 1 ванилия, 400 мл сметана, 4-5 суп. лъж. пудра захар

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Сухите продукти се смесват в голяма купа, след което се добавят яйцата, млякото, олиото и водата. Бърка се до получаване на хомогенна смес, не много гъста.
Две форми за торта се намазват обилно с олио и сместа за блатовете се разпределя на две помежду им. Пекат се на 180 градуса около 30 минути.
Изваждат се и се оставят да се охладят.
Черешите се обезкостилкостяват и се смесват със захарта. Оставя се да кипне сместа и се сваля от котлона. Оставя се да се охлади. Добавя се ромът.
Сметаната се разбива със захарта и ванилията. В чиния за торта се поставя първият блат, намазва се обилно с половината от сока на черешите, намазва се със сметана и се поръсва с черешите.
Отгоре се поставя вторият блат, остатъкът от сока на черешите се слага отгоре. Тортата се намазва обилно и равномерно със сметаната. По желание отгоре се поръсва с цветни захарни фигурки или рендосан на едро шоколад.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
milena ( преди 11 години )
Доста небрежна интерпретация на иначе прекрасната класическа Шварцвалдска черешова торта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар