Меню

Мариновани чесънчета

21 октомври 2011 | 17:06 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Продукти: 
1 кг обелени скилидки чесън (около 16 глави чесън) 
1 пакетче Пикант фикс сладко-кисела Dr. Oetker 
1,75 л вода 
300 мл оцет (задължително 6 или 9%) 
150 г захар 
1 връзка копър (по желание)

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Разпределете обелените скилидки чесън заедно с накъсания на едри стръкове копър в буркани.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3–5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвения чесън с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага.
Наредете бурканите в тава за печене, напълнете я с около 2 см вода и я сложете в долната половина на предварително загрята фурна. Печете при 100° около 60 минути. Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място!
Още предложения и съвети на www.oetker.bg

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай