Меню

Богата пилешка кавърма

21 ноември 2011 | 23:41 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 бр. пеперуда пилешки гърди 
2 средно големи глави лук 
200 г гъби печурки 
300 г червен печен пипер 
100 г домати от консерва 
1/2 връзка магданоз 
2 шепи настърган кашкавал 
чубрица 
сол 
захар 
червен пипер 
олио

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се запържва, добавя се нарязаният лук и се задушава. Поръсва се с червен пипер, оставя се да се запържи за 10-20 секунди и се добавят сварените гъби и вода, колкото да покрие всичко. Оставя се за 15 мин. и се добавят наситнения печен пипер и домати. Подправя се с чубрица, сол и захар. Магданозът се реже на ситно и се добавя в тенджерата, всичко ври още 5 мин. Кавърмата се прехвърля от тенджерата в тава и отгоре се ръси с настъргания кашкавал. Слага се в предварително загрята на максимум фурна на горна скара да се запече кашкавалът.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай