Меню

Лятно ризото

2 август 2010 | 14:20 | Аз жената
Добави в любими
Лятно ризото

Приготвяне

Продукти:
1 патладжан
1 тиквичка
1 морков
1 домат
шепа грах
1/2 чаша ориз
2-3 лъж. олио
сол
магданоз по желание

Приготвяне:
Измийте зеленчуците. Нарежете патладжана на дребни парчета и запържете в предварително загрята мазнина, като разбърквате. След като патладжанът е леко омекнал добавете нарязаната на малки парченца тиквичка, моркова, грахта. След около 5 мин. добавете ориза и залейте с чаша вода. Накрая добавете и домата нарязан на парченца и оставете на слаб огън да къкри около 15 минути. Добавете сол на вкус. Разбърквайте.

Поднесете ризотото поръсено с магданоз по желание или с настърган кашкавал. Може да сервирате като гарнитура или като основно ястие.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай