Готварство

Солена торта с палачинки

Солена торта с палачинки
Продукти:
за палачинките
1 л. прясно мляко
3 яйца
300 г брашно
щипка сол
олио

за плънката
кисели краставички
телешки салам
майонеза
горчица
кашкавал
кетчуп

Направете хомогенна смес за палачинки, смесвайки всички продукти без олиото. Изпържете около 8-10 палачинки.

В тортена чиния поставете палачинка за основа. Намажете със смес от майонеза и горчица и поръсете с настърган кашкавал. Поставете палачинка отгоре, отново намажете от сместа, поставете пласт нарязан на тънко салам. Следват отново редувани палачинка и пласт плънка. Най-отгоре намажете с оставащата майонезена смес и поръсете обилно с настърган кашкавал. Можете да надпишете тортата с кетчуп или да украсите с магданоз. Оставете да стегне 1-2 часа в хладилника преди поднасяне.

Тази рецепта е много успешна и солената торта може да се поднася както за предястие, така и при коктейли или партита.

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати

Коментари 3

Напиши коментар
  • 3

    snezhinka

    преди 1 година

    мързелива палачинка
    приготвяте тестото за палачинката.В тавичка слагате половин пакетче масло и го запичате във фурната.Когато маслото е готово изсипвате тестото и печете 15 мин в силна фурна.След това го пълните с каквото ви се харесва.
  • 2

    ани

    преди 1 година

    i az sam pravila takava torta samo che nqkoi produkti bqxa po razlichni :) kato cqlo e xybava torti4kata.
  • 1

    kiti

    преди 1 година

    haresa mi i drugi raznovidnosti na tazi torta znam no tazi edosta uspeshna

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto