Меню

Бадемова торта с шоколад

9 септември 2012 | 14:53 | Аз жената
2 от 3 гласа
Добави в любими
За блата:
125 г масло
1 к. ч. захар
1 ч. ч. бадеми
1 яйце
2 с. л. какао
Всичко се разбива в блендер на трохи. Изсипва се във форма, разпределя се добре и се оставя в хладилник за 20 минути. Пече се на 180 градуса около 25 минути, след това се оставя да изстине. Когато е готова, се залива с ганаш.

Ганаш:
100 мл сметана
50 г черен шоколад
50 г млечен шоколад
10 г масло
Сметаната се затопля и в нея се слагат шоколадите, докато се разтопят напълно, накрая се добавя и маслото.

Мус:
100 г сметана
100 г бял шоколад
1 крема сирене „Филаделфия“ с „Милка“
100 мл разбита сметана

Продукти
Приготвяне

Сметаната се затопля, в нея се слага шоколадът, като се разтопи се оставя да изстине. Сиренето се разбива с белия шоколадов крем и накрая се добавя и разбитата на гъст крем сметана. Мусът се добавя, когато е напълно студено всичко. Украсява се по желание с черешки или други плодове.

Рецептата е от конкурса „Кулинарни изкушения с Philadelphia".

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай