Меню

Щрудел с готови кори

4 ноември 2005 | 22:51 | Аз жената
4 от 4 гласа
Добави в любими
Щрудел с готови кори

Приготвяне

1 ч.ч. захар
3-4 ябълки
1 ч.ч. орехи
1 ч.л. канела
1 пакет готови кори
олио

Настържете ябълките и размесете със захарта и нарязаните на едро орехи. Добавете канелата. Разтворете корите. Поръсете първата с олио (1-2 суп. лъж.) и отгоре разпръснете 2-3 лъжици от сместа. Навийте на руло и поставете в намазнена тавичка. Повторете с останалите кори до изчерпване на плънката. Поставете в умерена фурна за около 20-30 мин. (до зарозовяване).

Поднесете щрудела охладен. По желание можете да поръсите с пудра захар.

Добър апетит!

Коментар на Мария Михайлова: Аз също приготвям щрудел с готови кори, но прибавям в плънката галета – по този начин се предпазва при изпичане да не е глетав, и също прибавям и стафиди. Задължително след като изстине поръсвам с пудра захар.

* * *

3 в 1 - Баница, тиквеник и щрудел в една рецепта
Мързелив щрудел

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Зорница ( преди 11 години )
Тази рецепта ми харесва изключително много. 4-5 ябълки са напълно достатъчни за един пакет кори.Не изтисквам ябълките ,така ми допада повече да е по-сочно. Благодаря много на усмихващата се за тази рецепта :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Борис ( преди 11 години )
Трябва най-малко 1500 кгр. ябълки.Последните се обелват и настъргват на ренде.Изтискват се с ръце и въпреки това се слага галета да подсуши абълките.Корите може да са наложени а не навити.Освен орехи може да се слагат фастъци или други ядки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
51 rate up comment 3 rate down comment
geri ( преди 11 години )
az sa6to prigotvqm 6trudel no sled kato go izpeka go ostavqm da istine i go zalivam s gore6t sirop prigotven ot ravni 4asti saxar i voda stava mnogo vkusno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар