Меню

Ябълкови бухти

14 декември 2005 | 23:44 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
Ябълкови бухти

Приготвяне

продукти:
3 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша брашно
4 настъргани ябълки
канела
ванилия
олио
пудра захар

Приготвяне:
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя брашното, така че да се получи средно твърдо тесто. Разрежда се с млякото до гъстота за палачинки. Прибавят се настърганите ябълки, канелата и ванилията. Сместа се разбърква добре. С помощта на лъжица се загребва от нея и се пуска в силно сгорещено олио. Бухтите се пържат до златист цвят и се поръсват с пудра захар.
А от мен ви пожелавам приятен апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
vvv ( преди 9 години )
Каква е тази глупост? Най-напред правиш твърдо тесто, после разреждаш с млякото! Брашното обикновенно се слага накрая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
blaga ( преди 11 години )
а къде е набухвателя можели без
отговор Сигнализирай за неуместен коментар