Готварство

Варено жито - ашуре

Варено жито - ашуре

Продукти:
500 г жито,
200 г захар,
50 г орехови ядки
50 г сини сливи сушени
50 г сушени кайсии
1 суп. лъж. канела


Приготвяне: Изчистеното и добре измито жито се залива с вода и се вари на тих огън докато омекне. Може предварително да се остави една нощ само във вода, за да набъбне добре. След сваряването се изцежда от водата, в която се е варило, оставя се да изстине и се смесва добре със счуканите орехови ядки, нарязаните на парченца сушени плодове, канелата и захарта.

Снимка: Sxc.hu

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 0

Напиши коментар

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto