Меню
Готварство

Свинско филе с доматен сос и лешници

13.02.2006г. / 15 28ч.
Аз жената
Свинско филе с доматен сос и лешници

Продукти:
300 г месести домати
1 гл. кромид лук
малка червена люта чушка
550 г свинско филе
сол
черен пипер
2 с. л. олио
60 г осолени лешници
60 г черни маслини без костилки
1 зърно карамфил
½ канелена пръчица
175 мл бистър бульон
550 г дребни картофи
1 с. л. разтопено масло

Приготвяне:
Изплакнете филето под течаща вода, подправете го със сол и черен пипер и го запечете от двете страни в нагорещено олио. След като стане готово го извадете и го оставете на топло. Обелете доматите като махнете семките и ги нарежете на четвъртинки. Махнете семките и нарежете лютивото чушле и лука. В същата мазнина от филето изпържете лешниците и прибавете към тях доматите, чушлето и лука. Нарежете на едро маслините, прибавете ги и тях заедно с канелата и карамфила. Подправете и оставете яденето да се задуши за 10 минути. След това прибавете бульона, оставете да къкри отново за още 10 минути и прибавете филето. Похлупете и оставете ястието да се готви 25 минути. През това време обелете картофите, измийте ги и нарежете. Изпържете ги за 20 минути в маслото и ги подправете. Сипете месото заедно със соса, като по желание може да украсите чиниите с листо от риган. Картофите поднесете отделно като гарнитура.

Коментирай