Меню

Летен крем карамел с праскови

19 юли 2013 | 10:05 | Аз жената
Добави в любими
Брой / порции: 6-7 купички
250 грама захар на кристали + още 120 – 150 за карамелизиране
7-8 яйца Хармоника
1 литър прясно мляко
1 голяма праскова или 2 малки

Продукти
Приготвяне

120-150 грама захар се карамелизира в сух тиган като се добавя 1 с. л. вода. След това карамелът се разпределя във всички купички равномерно. Млякото се загрява леко, добавя се 250 грама захар към него и се бърка докато се разтопи. Прибавят се разбитите предварително с миксер яйца, като се темперират. Внимавайте млякото да не е прекалено горещо, за да не се пресекат яйцата. Нарязаната на парченца праскова се добавя към сместа и се разпределя в купичките. Пече се на водна баня в предварително загрята фурна. Температурата на фурната трябва да е умерена (около 120 градуса), за да не кипне водата.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай