Меню

Меден сладкиш с пъпеш

17 август 2013 | 12:00 | Аз жената
Добави в любими
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1 ч.ч. брашно
1ч.ч. овесени ядки
1 шепа стафиди
1 ч.ч. кисело мляко/половин кофичка/
50 г олио
Пъпеш /ябълка, праскова, какъвто сезонен плод имате/

Продукти
Приготвяне

Разбивайте яйцата, добавяте захарта, киселото мляко и бакпулвера. Не знам защо все дават съвети бакпулвера да се смесва със сухите съставки, като според мен е най-добре да се слага веднага след киселото мляко, за да се получи желаната реакция.

След това слагате малко олио, овесените ядки, стафидите, брашното. Може да импровизирате със съотношението брашно – овесени ядки.

Разбърквате добре.

Нарязвате на дребно пъпеша. Ако използвате силиконова форма няма нужда да я намазвате с масло. Направо покривате дъното с пъпеша и отгоре заливате със сместа. Зависи от големината на тавата, която използвате, но е добре да покриете с 2 см от тестото, ако е по-малка формата и след това да изпечете и втора доза. Ясно е, че по-малките форми по-лесно се обръщат, така че ги препоръчвам.

Печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса. След това обръщате сладкиша в плоска чиния.

Заливате с една, две лъжици мед. Може да украсите с орехи, канела или каквото ви харесва.

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
verginiya.genova ( преди 10 години )
Пропуснала съм в продуктите - извинявам се. Около една чаша захар. Трябва да се нацели, според вкуса и поливането от горе с мед, (което не е задължително - може и друго да се сложи) - да не стане много сладко. Аз влязох да си преговоря какво слагах, че да го пробвам този път с нектарини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Евелин ( преди 10 години )