Меню

Сладкиш с праскови и орехи

1 ноември 2013 | 12:00 | Михаела Лазарова
Добави в любими
150 г масло
150 г захар
3 яйца
200 г брашно
половин пакетче бакпулвер
4 големи добре узрели праскови или няколко от компот (но трябва добре да ги изцедите от сока)обелени и нарязани на парченца
половин пакетче канела
2 прахчета ванилия

Продукти
Приготвяне

Маслото и захарта се разбиват добре и се прибавят яйцата. Брашното се пресява и заедно с бакпулвера се добавя към останалите продукти. Последни се слагат орехите, ванилията и канелата.

Полученото тесто се изсипва във форма, която предварително е намазана с масло, а върху него се подреждат прасковите. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като изстине сладкишът се поръсва с пудра захар, в която сте добавили едно прахче ванилия.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
li239 ( преди 10 години )
3 rate up comment 0 rate down comment
bk2 ( преди 10 години )