Меню

Шоколадови топчета

6 февруари 2014 | 13:00 | Михаела Лазарова
Добави в любими
250 г натурален или млечен шоколад
2 жълтъка
30 г краве масло
3 суп. лъж сметана
2 суп. лъж. коняк
ядки, шоколадови пръчици

Продукти
Приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня. След като се разтопи, махнете го от котлона и към него добавете жълтъците, маслото, коняка и сметаната. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес и поставете в хладилника да стегне. След това с помощта на чаена лъжичка направете топчета, които оваляйте в счукани ядки, шоколадови пръчици или горчиво какао.

Снимка: Sxc.hu

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titi ( преди 10 години )
ei tova mi e po za predpo4itane ot onezi gubi ,,,,,ottatak na drugia list
отговор Сигнализирай за неуместен коментар