Меню

Ориз с кайма

15 май 2006 | 10:37 | Аз жената
4 от 7 гласа
Добави в любими
Ориз с кайма

Приготвяне

Продукти:
1 гл. лук
1 домат
150 г ориз
250 г кайма
черен пипер
босилек
чубрица
магданоз
сол
мазнина

Приготвяне:
Нарязаният на ситно лук се задушава в мазнината. Добавя се доматът, предварително настърган на едро ренде. Към задушените зеленчуци се изсипва предварително изчистеният и измит ориз. Добавя се около 200 мл вода и към сместа се изсипва каймата. По желание ястието се овкусява с подправките и се оставя да се задуши на слаб огън около 15-20 минути. Сервира се топло, с нарязан на ситно магданоз.

Снимка: Thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Веселина ( преди 11 години )
Това ястие се приготвя и с гъби и подходящи подправки за дробсърма-джоджен,магданоз и др. Нарича се зимна дробсърма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар