Меню

Печена риба с лук и гъби

31 май 2014 | 17:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5-6 парчета рибно филе по желание
около 1 килограм пресни гъби печурки
4-5 връзки пресен лук
50 г масло
сол, черен пипер
магданоз, розмарин
250-300 мл бяло вино

Продукти
Приготвяне

Измийте рибните филета. В тенджера задушете лука. След като поомекне, трябва да го разстелете в тавичка с незалепващо покритие. Върху него сложете рибните филета (предварително овкусени със сол и черен пипер), гъбите и няколко парчета масло.

По желание може да сложите и няколко стръка магданоз и розмарин. Полейте рибата с виното и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: thinkstock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимно ( преди 7 години )
Едни наблягат на духовния пост, други на хранителния, трети малко на единия и малко на другия, четвърти изобщо не постят. Има и такива, които се колебаят рибата подходяща ли е за пости, маслото не е ли като рибата, от животински произход. А пък същественото може да е това, че Христос е дошъл на магаре, а не на бял кон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Какво масло - сега все още се пости !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар