Меню

Кулинарни шедьоври, вдъхновени от японската кухня (галерия)

26 септември 2014 | 13:10 | Михаела Лазарова
Добави в любими
Снимка: pinterest

Продукти
Приготвяне

Неведнъж сме споделяли креативни проекти на детски менюта, дело на родители, които искат децата им да обикнат полезната и здравословна храна. Добре поднесеното ястие или обикновен сандвич могат да направят храненето истинско удоволствие не само за децата, но и за възрастните, защото ние понякога сме по-големи деца от малките!

Днес споделяме вдъхновяващи кулинарни проекти, с някои от които може би ще искате да зарадвате своите близки и приятели.

Казват, че японските готвачи и дизайнери, със своето майсторство и изобретателност в кухнята, са вдъхновили много професионални готвачи по целия свят, както и любители на кулинарията, да започнат да експериментират в кухнята.

И така с няколко продукта да създадат подобни шедьоври, които да бъдат не само красиви, но и вкусни.

Първият проект представя вкусни пиле с къри и малки топки от ориз за суши. Добавете към тях и няколко лентички водорасли и ще получите тези симпатични панди.

Направете любимия омлет, сгответе апетитен ориз, добавете щипка въображение и сръчност и ще получите този усмихващ обяд.

Това също е една оригинална идея за сервиране на ориз с месо и сос. Още кулинарни проекти може да видите в галерията ни.

Снимки: Bored panda, 1adt.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай