Меню

Бяла риба със сос тартар

5 декември 2006 | 22:27 | Аз жената
Добави в любими
1 голяма бяла риба, един резен целина,
2-3 моркова,
1 корен пащърнак,
1 глава настърган лук,
2-3 корена магданоз,
1 буркан кисели краставички,
2 лъж. оцет,
2 лъж. нарязани на дребно маслини,
2

Продукти
Приготвяне

Морковите, целината, пащърнака и корените магданоз се сваряват в подсолена вода. След като омекнат се прибавя почистената риба, сложена с почти съединени глава и опашка. Прибавя се и оцета и се вари около 15-20 минути на не много силен огън. Изважда се рибата внимателно като се запазва извитата й форма. В образувалия се кръг се поставят нарязаните на дребно кисели краставички. Тя се посипва със сос Тартар.

Начин на приготвяне на сос Тартар:

В една купа се разбъркват майонезата, маслините, магданоза, краставичките, лука, разбитото кисело мляко с лимоновия сок и черен пипер.

Снимка:

shc.hu

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай