Меню

Коледни бишкоти с боровинки и шамфъстък

25 декември 2015 | 10:32 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
¼ чаша зехтин
¾ чаша захар
2 чаени лъжички ванилия
½ чаена лъжичка бадемово масло
2 яйца
1 и ¾ чаши брашно
¼ чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка бакпулвер
½ чаша сушени боровинки
1 и ½ чаши шамфъстък
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. В голяма купа смесете зехтина и захарта, докато се смесят напълно. В отделна купа смесете ванилията и бадемовото масло. Добавете ги към зехтина и захарта. След това добавете яйцата към всичко останало и разбийте с миксер.

Отделно смесете брашното, солта и бакпулвера. Пресейте и добавете към яйчената смес. Накрая прибавете и ядките и боровинките и разбъркайте на ръка.

Оформете тестото с ръце в правоъгълна форма. Сложете го в правоъгълна форма за печене, покрита с пергаментова хартия. Печете за около 40 минути до златисто. Оставете да се охлади напълно и го нарежете на продълговати филийки, които да приличат на бишкоти.

Вече нарязаните бишкоти подредете в широка правоъгълна или квадратна тава, отново покрита с хартия за печене. Печете за още 10 минути, за да станат бишкотите по-твърди и ронливи.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай