Меню
Готварство

Италиански хлебен пудинг

18.12.2006г. / 21 48ч.
Аз жената
Италиански хлебен пудинг

Продукти:

1 с. л. масло
2 малки ябълки нарязани на кръгчета
85 г захар
2 с. л. бяло вино
4 филии хляб (дебело нарязани без кора)
300 мл ванилов крем
2 разбити яйца
настъргана кора от портокал

Начин на приготвяне:

Намажете една средно голяма, дълбока тава с масло. Подредете ябълковите пръстени на дъното на тавата. Поръсете половината от захарта върху ябълките. Излейте виното върху тях и положете хлебните филийки отгоре. Смесете крема с яйцата, останалата захар и портокаловата кора. След това залейте филиите със сместа. Оставете филиите да попият за 30 минути. Изпечете във фурна за 25 минути при температура 180 градуса. Поднесете докато е още топло.

Коментирай