Меню

Свински скалопини с аспержи и бяло вино

20 февруари 2016 | 10:37 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша брашно
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
4 бр свинско филе котлети
1 супена лъжица зехтин
½ лимон, нарязан на полумесеци
¾ чаша бяло вино
¾ чаша пилешки бульон
¼ чаша каперси
1 чаена лъжичка масло
2 чаши аспержи или грах на шушулки 
1 чаша магданоз, нарязан
50 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Овкусете брашното със солта и черния пипер. Оваляйте в него свинското, предварително начукано, за да стане тънко и крехко. Загрейте мазнината в тиган на средна температура. Сложете свинското да се пържи по 3 минути от всяка страна. Нека стане златисто от двете страни. Отделете го в чиния, застлана с кухненска хартия.

В тигана сложете нарязания лимон да се запържи за около 1 минута. След това добавете виното, пилешкия бульон (предварително разтворен), каперсите, маслото, граха и 1 супена лъжица от магданоза. Разбъркайте. Върнете свинското в тигана и отново разбъркайте. Сервирайте, поръсено с останалия магданоз.

Снимка: jovinacooksitalian.com

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай