Меню

Сладки картофи

12 март 2010 | 11:05 | Аз жената
3 от 1 гласа
Добави в любими
Сладки картофи

Приготвяне

Сладките картофи са два вида – със светла и тъмна кора.

Светлите имат светло жълта и тънка обвивка, сърцевината им е бледожълта. При топлинна обработка стават сухи, зърнисти, като печен картоф и не са толкова сладки като тъмнокорите сладки картофи.

Тъмнокорите сладки картофи са с по-дебела, тъмно-оранжева кора и ярка оранжева сърцевина. Те са много сладки и с по-влажна консистенция, когато се обработят.

Пресните картофи имат гладка повърхност. Трябва да се съхраняват на хладно място до 2 седмици. Те не съдържат мазнини и холестерол, богати са на витамин A и C.

Начинът им на приготвяне е като на обикновените картофи – могат да бъдат варени, печени, сотирани.

Рецепта: Нарежете сладките картофи на дебели парчета заедно с кората. Намажете ги с мазнина и изпечете на скара /трябва да омекнат/.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай