Меню

Пилешка супа - гулаш

9 януари 2016 | 12:53 | Аз жената
2 от 2 гласа
Добави в любими
1 голяма глава кромид лук 
2 скилидки чесън 
1 зелена 
и 1 червена чушка 
1 чаена лъжичка сладък червен пипер 
½ чаена лъжичка кимион 
1.5л пилешки бульон, приготвен от 3 кубчета Галина Бланка 
4 големи червени домата 
4 картофа 
4 пилешки бутчета 
125 г тънки резена бекон 
сол 
млян черен пипер 
2 супени лъжици ситно нарязан магданоз
1 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

Приготовление

Изпържваме нарязания на ленти бекон и го поставяме върху хартиена салфетка, за да се отцеди мазнината. В същия тиган изпържваме нарязания на тънки колелца лук, счукания чесън и чушките, нарязани на лентички. Прибавяме кимиона и сладкия червен пипер и готвим 2-3 минути. Наливаме бульона, слагаме обелените и нарязани парченца домати, кипваме и варим 5 минути. Прибавяме пилешките бутчета и варим, докато месото поомекне. Слагаме нарязаните на кубчета картофи и варим до готовност. Посоляваме, поръсваме с черен пипер.
Поднасяме супата поръсена с натрошения бекон и със ситно нарязания магданоз.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Соня ( преди 10 години )
Лелеее,верно било,че човек докато е жив,все се учи!Тая супа ми звучи много хубаво,ама колко супа ще се събере в тиган?И какъв е тоя тиган дето побира 1,5 л бульон+другите съставки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар