Меню

Пай с гъби и пиле

6 август 2007 | 09:50 | Аз жената
1 от 2 гласа
Добави в любими
Пай с гъби и пиле

Приготвяне
Необходими продукти:
250 г гъби
500 г пилешки гърди
1 кубче пилешки бульон “Gallina Blanca”
80 г зелени маслини, без костилките
1 глава лук
6 супени лъжици заквасена сметана
50 г масло
1 яйце
1/2 връзка магданоз
сол и пипер
бутер тесто

Приготовление:
Сварете във вода пилешките гърди с кубчето пилешки бульон. През това време измийте гъбите, почистете ги и ги нарежете на тънки филийки. Отцедете сварените пилешки гърди (от бульона може да приготвите картофена крем супа) и ги нарежете на малки парченца. Запържете лука, нарязан на ситно, в маслото и после прибавете едно след друго гъбите, пилешкото месо, нарязаните маслини, ситно нарязания магданоз, малко сол и черен пипер. Разбъркайте няколко пъти и махнете от котлона. Оставете да изстине. След един час напълнете шест огнеупорни купички с гъбената смес и сложете по една лъжица сметана. Изрежете кръгове от бутер тестото с по-голям диаметър от този на купичките, намокрете ръбовете с вода и притиснете тестото върху купичките. Разбийте яйцето и намажете тестото. Изпечете във фурната за около 25 минути и поднесете веднага.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай