Продукти:
200 г бисквити "Еверест" с шоколад
400-500 г безсолна извара /от опаковките като колбас/
3 бр. яйца + 100 г захар
ванилия и канела /по желание/
орехи едро счукани
сокът от 1 бр. лимон
100 г краве масло
плодов конфитюр от малини, ягоди, къпини или боровинки

Приготвяне:
Бисквитите се натрошават на ситно и се омесват с предварително разтопеното кр. масло, прибавя се 1/2 от лимоновия сок, орехите, канела.

Сместа се разстила на дъното на тортена форма и се притиска плътно по дъното. Яйцата + захарта се разбиват на пухкава хомогенна смес, постепенно към тях се прибавя изварата, останалият 1/2 лимонов сок, ванилията. Всичко се разбива много добре и се излива върху блата. В предварително загрята ел. фурна на 200 гр. или микровълнова на максимална мощност се поставя сладкишът за 8-10 мин. Проверява се с клечка дали се е стегнала сместа. Изважда се, охлажда се. Преди сервиране се покрива по желание с конфитюра.

Чудесен десерт за кафе и чай!

Да Ви е сладко!

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"