Готварство

Царска туршия

Царска туршия

Необходими продукти за 1 буркан:
1 ч. л. сол
3 с. л. захар
2 счукани аспирина
1 кафеена чашка ябълков оцет
карфиол, камби или червени чушки
моркови, целина, магданоз, зеле

Приготвяне:
Солта, захарта, аспиринът и оцетът се слагат на дъното на буркан и леко се разклащат. После бурканът се пълни много плътно с карфиол, нарязани камби, моркови, целина, магданоз и малко зеле. Долива се със студена вода.
Затваря се, като капачката се притяга с машинка, и се разклаща, за да се смесят солта, аспиринът и другите съставки. Не се стерилизира.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Снимка: Sxc.hu

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 2

Напиши коментар
  • 2

    boika

    преди 1 година

    TARSIA PECEPTA ZA TRILITROVI BURKANI-ZA CARSKA TUR6IA SAS MORSKA SOL
  • 1

    Петър

    преди 1 година

    Е те тая "рецепта" ми счупи главата!
    Какво е един буркан? 400, 800, 3000, 5000 или повече милиграми?
    Колко са камбите към карфиола и морковите (обикновенно са 5:3:2)? И в грамаж за един "буркан"?

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto