Меню
Готварство

Домашен течен шоколад с ванилия

21.12.2009г. / 15 08ч.
Аз жената
Домашен течен шоколад с ванилия

Продукти:
1 пакет сухо мляко
5 суп. лъж. какао
1/2 пакетче масло
1 1/2 ч. чаши пудра захар
1 ч. чаша прясно мляко
1 ванилия

Приготвяне:
Сухото мляко и какаото се пресяват и се разбъркват добре. Маслото и пудрата захар се разбиват в купа много хубаво. Постепенно студеното прясно мляко се смесва със сухото мляко и какаото. Разбива се много добре.
Пожелание се слагат смлени орехи, бадеми, лешници и т.н.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Дарина ( преди 11 години )
Авторката под един пакет сигурно е имала предвид 1 станиолов пакет от старите опаковки българско сухо мляко. То и рецептата си е от тогава, когато нямаше течен шоколад, но пък имаше качествено и евтино нашенско сухо мляко. Млечната и маслената смес се обединяват внимателно. Много по-лесно е ако млякото се загрее със захарта и маслото и после да се изсипе на тънка струйка в сухата смес от мляко на прах и какао при енергично разбъркване. Трябва се има също так предвид, че се стяга при охлаждане, затова бе трябва да е много гъсто първоначално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Monika ( преди 11 години )
A na men ne mi e iasno kakvo stava s pydrata i masloto.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Dimitrova ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Raykov ( преди 11 години )
Извинявайте госпожо\госпожице, но никак не ни ориентира тази мярка "един пакет" сухо мляко при наличиено на пазара на толкова различни по обем и тегло разфасовки!Така че нека бъдем по-конкретни в кухнята !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар