Готварство

Коледна питка

Коледна питка

Продукти:
2 яйца
4 суп. лъж. кисело мляко
2 суп. лъж. захар
2 суп. лъж. сол
половин пакетче мая
250 мл лимонада
брашно, колкото поеме

Приготвяне:
Всичко това се омесва и се оставя да втаса. Тестото се разточва на правоъгълник. Намазва се със маргарин и се навива на руло. Реже се на парчета като трапец, като ги нареждаме в кръгла тава с тясната страна навътре. Двата края ги правим на топка и я слагаме в средата на тавата. Така наредената питка оставяме да втаса 45 мин., след което я намазваме добре с жълтък и поръсваме с маково семе. Печем в умерена фурна!
Приятен апетит!

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати

Коментари 2

Напиши коментар
  • 2

    Г.

    преди 1 година

    НА БЪДНИ ВЕЧЕР МАСАТА СЕ НАРЕЖДА САМО С ПОСТНИ ЯСТИЯ. ПИТКАТА СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОСТНА, БЕЗ МЛЯКО И ЯЙЦА.
    КИСЕЛОТО МЛЯКО И ЯЙЦАТА НЕ СА ОТ ПОСТНИТЕ СУРОВИНИ, ЗАТОВА ТАЗИ ПИТКА Я НАПРАВЕТЕ ЗА ДРУГ СЛУЧАЙ.
  • 1

    plamena

    преди 1 година

    za badni ve4er e nai interesno taka 4e gledaite v internet.

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto