Меню

Сладки със замразено тесто

29 ноември 2008 | 13:20 | Аз жената
Добави в любими
Сладки със замразено тесто

Приготвяне

Продукти:
яйца – 2 бр.
захар – 1 ч. ч.
масло – 1 ч. ч.
сода за хляб – 1 ч. л.
какао – 2-3 с. л.
ванилия
брашно – колкото поеме до средно меко тесто

Приготвяне:
Разбиват се с миксер изброените продукти (без брашното и какаото) и се разделят в две купи. В едната се прибавя какаото, а след това се оформят и двата вида тесто. Оформят се рула с дебелина 3 см. Може да се комбинира от бялото и кафяво тесто в пропорции по желание. Рулата се поставят във фризера за да стегнат, след това се режат на тънки филийки, подреждат се в тава и се пекат в загрята фурна.

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Вили ( преди 11 години )
Същата рецепта имам от книжката към щприца за сладки(и соленки),но там тестото не се замразява, а се поставя в шприца както е мекичко,кафявото тесто се поставя в бялото,както е описано тук, излизат много фини и вкусни сладки!!!А майка ми от това тесто прави малки топченца,който слепва едно до друго като детелинки- варианти много- наздраве!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар