Меню

Дип от авокадо

22 април 2009 | 12:44 | Аз жената
Добави в любими
2 бр. авокадо
75 г кашу
50 г праз
1 бр. варено яйце (жълтък)
пресен спанак
пресен копър
пресен магданоз
майонеза
сирене
маслинено олио, сол

Продукти
Приготвяне

За тази рецепта най-важното е авокадото да е добре узряло и меко, но не прекалено. Белим авокадото, като първо го режем на две и с една лъжица минаваме по краищата и махаме вътрешността, режем го на кубчета и го слагаме в дълбок съд за пасиране. Прибавяме малко майонеза, кашуто, нарязания праз, спанака, магданоза, копъра, жълтъка на едно твърдо сварено яйце, малко маслинено олио и сол на вкус. Всичко се пасира внимателно и се запълва предварително подготвената кора от авокадо. Най-накрая настъргваме малко сирене отгоре. Тази рецепта може и просто да се сервира в купичка със солетки или сухари.

* * *

Green Leek Sushi (Суши от праз)

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай